italiano film
Welcome
Login / Register
загрузка...

CAMINS - Testimoniatge de la frontera franco-italiana. Eritrea

Thanks! Share it with your friends!

URL

You disliked this video. Thanks for the feedback!

Sorry, only registred users can create playlists.
URL


Added by Admin in Italiano comedy
152 Views
загрузка...
Loading...

Description

caminsderefugi.org

El projecte “Camins, més enllà de les fronteres” pretén, d’una banda, donar resposta a la necessitat de consolidar una solidaritat crítica i a llarg termini tan ciutadana com institucional en pro de la defensa dels drets de les persones refugiades; i, de l’altra, la necessitat de garantir el dret d’asil a casa nostra i a nivell internacional.

La principal activitat del projecte és la creació d’una eina 2.0 pedagògica i sensibilitzadora que inclou un mapa interactiu online sobre la situació als països d’origen, a les fronteres europees, que són el reflex de les conseqüències dels desplaçaments forçosos i la porta d’entrada al dret d’asil i la situació a la societat d’acollida. Aquest mapa pretén ser un observatori gràfic de les causes que generen aquests desplaçaments i de les vulneracions de drets humans que es perpetuen a les nostres fronteres així com visibilitzar la realitat de les persones refugiades i donar a conèixer la institució de l’asil a casa nostra.

Al mapa interactiu es poden trobar informes de la frontera sud i est d’Europa, fitxes dels principals països que generen desplaçament forçat, testimonis de persones refugiades que viuen a la ciutat de Barcelona i testimonis de persones catalanes que van haver de fugir en el nostre passat més recent. D’aquesta manera es visibilitzen les interconnexions entre l’aquí i l’allà, el passat i el present.

L’objectiu és crear eines i recursos per a la ciutadania, professionals del sector tan de l’àmbit públic com privat i mitjans de comunicació per tal que promoguin una visió crítica dels processos migratoris, qüestionant la pretesa voluntarietat dels mateixos, i perquè aquesta visió pugui ser reconduïda cap accions que transformin la realitat en la qual vivim des del nivell local al global a través de la incidència pública i política.

Post your comment

Comments

Be the first to comment
Loading...
загрузка...
RSS
загрузка...